Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din municipiul Focșani a organizat vineri, 17 martie 2023, o activitate catehetică inedită, destinată educației pentru îngrijirea orală, la care au participat 35 de copii de vârstă școlară mică. În acest demers a fost cooptată doamna doctor stomatolog Sonia Veisa, care activează în cadrul Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna” din Focșani, ținând cont că la data de 20 martie este marcată Ziua Mondială a Sănătății Orale.

În deschiderea evenimentului, pr. paroh Daniel Alban a rostit în fața micilor săi enoriași un cuvânt despre necesitatea îngrijirii trupului, în vederea păstrării sănătății acestuia, deoarece el reprezintă un dar al lui Dumnezeu. Preotul i-a îndemnat pe copii să prețuiască medicii și să nu se teamă de ei, pentru că rolul lor este de a-i ajuta să se mențină sănătoși, având convingerea că medicul este cel care tratează, în timp ce Dumnezeu este Acela Care vindecă orice suferință trupească și sufletească.

Doamna doctor Sonia Veisa a prezentat, în continuare, o serie de reguli elementare de îngrijire orală, în cadrul unei lecții interactive, care, datorită utilizării materialelor intuitive, a contribuit foarte mult la încurajarea copiilor de a participa la un dialog pe această temă. De asemenea, tinerele vlăstare ale Bisericii au vizionat filmulețe educative despre modul cum trebuie să decurgă îngrijirea zilnică a dinților. Până la final, copiii s-au implicat activ în activitate, împărtășind experiențe și nelămuriri personale.

Pe lângă diplomele obținute la încheierea activității, parohia a oferit participanților periuțe de dinți, fructe și alte daruri pentru obiceiurile sănătoase de îngrijire a dinților.

Pr. Daniel Alban

Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” – Focșani

Protoieria Focșani I