Sala Turnului a Complexului Brâncovenesc din Râmnicu Sărat a găzduit marți, 5 martie 2019, o activitate pro-viață. Evenimentul a fost organizat de Biserica „Izvorul Tămăduirii” din curtea Spitalului Municipal Râmnicu Sărat, în contextul Lunii pentru viață 2019.

Invitat special a fost Alexandra Nadane – președintele Asociației „România pentru Viață”, care le-a vorbit participanților despre darul vieții, despre bucuria pe care o aduc copiii în lume și despre provocările cu care se confruntă femeile în criză de sarcină.

În cadrul manifestării, Pr. Cristinel Popa, de la Parohia Murgești, a evidențiat consecințele grave ale avortului și a explicat importanța protejării vieții umane încă din momentul concepției.

Printre vorbitori s-au mai numărat Dna Profira Epurescu – președintele Asociației „Autism Râmnicu Sărat”, și Dna Mihaela Poenaru – secretar la Centrul de Recuperare a Copiilor cu Dizabilități Râmnicu Sărat, care au subliniat puterea și curajul de a te bucura de viață chiar și atunci când în familie se nasc copii cu autism, amintind faptul că societatea de astăzi trebuie să aibă o deschidere mai mare față de copiii cu dizabilități, pentru a fi integrați în comunitate, și nu izolați.

În aceeași zi, Biserica Spitalului Municipal Râmnicu Sărat și Asociația „Academia faptelor bune” din București au oferit daruri copiilor de la Centrul de Recuperare a Copiilor cu Dizabilități Râmnicu Sărat și de la Centrul de zi „Piticii”, constând în dulciuri, jucării și materiale didactice necesare în terapii.