În contextul „Lunii pentru viață”, al manifestărilor de sprijin pentru mamă și copil, dar și al renașterii naturii la venirea primăverii, Școala Gimnazială din comuna buzoiană Puiești, prin parteneriatul încheiat cu parohiile din localitate, a organizat vineri, 24 martie 2023, în ajunul Bunei Vestiri, o activitate menită să marcheze importanța acestei mari sărbători din cursul anului bisericesc.

Elevii de gimnaziu, sub coordonarea dnei prof. Gina Manea, directorul unității de învățământ, au fost antrenați în discuții și activități practice de către pr. prof. Ion Ionescu-Enache, de la Parohia Puieștii de Sus, care a prezentat semnificația acestui praznic împărătesc pentru mântuirea oamenilor, urmat de pr. Ioan Buturugă, de la Parohia Nicolești, care le-a vorbit despre viață ca cel mai important dar primit de la Dumnezeu. În urma acestor prezentări, elevii au înțeles că sunt datori să mulțumească în rugăciune zilnică Bunului Dumnezeu și, totodată, să poarte o recunoștință profundă celor care au mijlocit, cu mari eforturi, aducerea lor pe lume. În acest scop, ei au realizat felicitări, cu mesaje de prețuire, pe care le-au dăruit mamelor lor.

La final, în grădina din curtea școlii, copiii au dat o mână de ajutor pentru o acțiune ecologică, la care li s-au alăturat pr. Mirel-Septimiu Rusu, de la Parohia Puieștii de Jos, respectiv pr. Neluș Diaconu, de la Parohia Măcrina. Cu toții au plantat mai mulți puieți de pomi fructiferi, pe care i-au supranumit „pomii speranței”, pentru a da o șansă vieții și viitorului pe acest pământ.

Pr. Ion Ionescu-Enache

Parohia Puieștii de Sus

Protoieria Râmnicu Sărat