Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din municipiul Râmnicu Sărat a desfășurat sâmbătă, 13 aprilie 2024, o activitate social-filantropică la Spitalul Orășenesc Nehoiu.

Cu această ocazie, părintele paroh Nicolae Cane, însoțit de un grup restrâns de copii de la Centrul Educațional „Sfântul Sfințit Mucenic Lucian” al parohiei, a vizitat un număr de 20 de pacienți internați în diferite secții ale unității medicale buzoiene, cărora le-a dăruit obiecte de igienă personală, fructe și dulciuri. Pe lângă darurile oferite, pr. Nicolae a stat de vorbă cu bolnavii, îndemnându-i să se spovedească, să se împărtășească și să-și poarte crucea suferinței cu nădejde în ajutorul lui Dumnezeu.

La această acțiune a participat și părintele Daniel Ene, preot de caritate la spitalul din Nehoiu, cu care s-a semnat un act de înfrățire. În semn de apreciere a muncii depuse pentru îngrijirea bolnavilor, pr. Nicolae Cane a dăruit personalului medical icoane cu chipul Mântuitorului Iisus Hristos și al Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina.

Evenimentul face parte din seria de activități dedicate Concursului Național Catehetic Hristos – Cuvântul care vindecă, implementat de parohia râmniceană.

Pr. Nicolae Cane

Parohia „Sf. Împărați Constantin și Elena” – Râmnicu Sărat

Protoieria Râmnicu Sărat