Membrele Societății Naționale a Femeilor Ortodoxe Române – Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei (SNFOR – ABV) din Protoieria Panciu au realizat, în cursul lunii aprilie 2022, o serie ateliere de creație pentru copiii din mai multe parohii.

Activitățile fac parte din Proiectul educațional Pași spre Lumina lui Hristos, coordonat de doamnele Loredana Obreja, Maria Cristescu, Adriana Chelaru și Lenuța Panaete, în colaborare cu părintele protoiereu Cristinel Popa, reunind peste 60 de copii, care au pictat icoanele unor sfinți români, dar și Sfânta Cruce – Altarul de jertfă al Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Dintre aceștia, 38 au participat cu creațiile lor la două concursuri, obținând rezultate deosebite.

Astfel, lucrările realizate de copiii din Parohia Crucea de Jos, în cadrul activității „Lumină din Lumină”, desfășurată de doamnele Steluța Lazăr, Maria Cristescu, Adriana Chelaru și Lenuța Panaete, cu sprijinul pr. paroh Mihai-Gabriel Lazăr, au fost înscrise la Concursul de artă plastică și iconografie Prietenie, armonie și culoare, aflat la ediția a XII-a. La această competiție, organizată de Clubul Copiilor Panciu, micii concurenți au obținut, la secțiunea Artă sacră decorativă, pe mai multe categorii de vârstă, trei premii I, două premii II, trei premii III și o mențiune.

De asemenea, copiii din Parohia Răcoasa, implicați în activitatea „Sfinții români, modele de viețuire creștină”, sub îndrumarea doamnelor Loredana Nicoleta Obreja, Adriana Chelaru și Maria Cristescu, precum și a pr. paroh Alexandru Obreja, au participat cu creațiile lor la ediția a XIV-a a Concursului de artă Descoperim tradiția străbună, organizat de Clubul Copiilor Panciu, obținând, la secțiunea Pictură religioasă, pe categorii de vârstă, trei premii I, două premii II, un premiu III și două mențiuni. Și lucrările realizate de copiii din Parohia Verdea, sub coordonarea doamnelor Adriana Chelaru și Maria Cristescu, cu ajutorul pr. paroh Liviu-George Cristescu, au fost înscrise la Concursul Descoperim tradiția străbună, obținând, la aceeași secțiune, trei premii I, trei premii II, două premii III și o mențiune.

În perioada vacanței de vară, tot în cadrul Proiectului Pași spre Lumina lui Hristos, vor fi organizate taberele intitulate generic „Tabăra de vară la noi acasă”, care vor cuprinde următoarele activități: ateliere de creație, cercuri de lectură și ansambluri corale, menite să le „umple” copiilor timpul liber și să le aducă în suflet bucuria comuniunii.