Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din satul Mahriu, comuna Poiana Cristei, județul Vrancea, filie a Parohiei Petreanu, i-a găzduit vineri, 13 mai 2022, pe elevii clasei a II-a C, de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna” Focșani. Aceștia, însoțiți de doamnele profesoare Simona Pleșea și Selena Neculai, alături de membre ale Societății Naționale a Femeilor Ortodoxe Române – Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei (SNFOR – ABV), au desfășurat Proiectul social-educativ Flori de primăvară.

Cei șapte elevi și-au început activitatea de la primele ore ale dimineții în sfântul lăcaș, prin rostirea unor rugăciuni. Apoi, ca un firesc al lucrurilor, a urmat un dialog cu copiii despre frumusețea chipurilor sfinților, despre lumina și bucuria pe care le primim în suflet de la Dumnezeu și sfinții Săi, prin rugăciune, fiind împărtășiți cu Trupul și Sângele Domnului nostru Iisus Hristos.

În continuare, elevii, echipați cu ustensilele necesare și ajutați de părinți și de doamnele coordonatoare, au înfrumusețat curtea bisericii, prin plantarea florilor aduse chiar de ei și a arborilor tuia.

Activitatea derulată în cadrul Parohiei Petreanu a avut nu numai scopul de a facilita integrarea socială a unor astfel de copii cu nevoi speciale, ci și de a omagia lucrarea de instruire și educare admirabilă pe care doamnele profesoare și părinții o fac cu acești copii minunați.

În semn de apreciere pentru efortul depus, cei mici au primit din partea părintelui paroh Ovidiu Blăgan icoane și cărticele cu pilde și învățături.