Vineri, 17 iunie 2022, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, prin Sectorul Social-filantropic și misionar, a organizat o serie de activități recreative și educative pentru copiii cu posibilități materiale reduse din comuna Poiana Cristei, județul Vrancea. De acest eveniment s-au bucurat 185 de copii, alături de părinții lor, care au sărbătorit prima săptămână din vacanța de vară în curtea bisericii din satul Mahriu.

Atmosfera a fost întreținută de animatori, îmbrăcați în personaje din desenele animate, care i-au pictat pe față, le-au modelat baloane, i-au servit cu popcorn și vată de zahăr și s-au fotografiat împreună cu ei. Pe lângă activitățile distractive, cei mici au urmărit în aer liber și un spectacol de teatru de păpuși, cu scop educativ, intitulat Povestea lui Pinocchio, din care au învățat că nu este bine să mintă și că trebuie să își asculte părinții. Totodată, s-au bucurat și de toboganele gonflabile și au savurat prăjituri de la candy bar-ul pregătit special pentru ei.

La final, copiii au primit și daruri pentru acasă, constând în dulciuri și jucării. Pentru organizarea întregului eveniment, costurile au fost de 20.000 lei. Bucuria copiilor la vederea tuturor celor pregătite special pentru ei a fost, cu siguranță, una de neuitat.