Membrii Adunării Generale a Casei de Ajutor Reciproc (CAR) a clerului și salariaților bisericești din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei s-au întrunit în ședință marți, 29 ianuarie 2019, la Biblioteca eparhială „Ghenadie Episcopul” din Buzău.

La întâlnire a participat și Chiriarhul locului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, alături de președintele CAR, Pr. Gheorghe Sava-Popa, și de reprezentanții Centrului Eparhial, ai protoieriilor și ai Seminarului Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul” din municipiu.

În cadrul ședinței, a fost prezentat un raport al activităților economico-financiare desfășurate de-a lungul anului 2018 și s-au făcut propuneri pentru îmbunătățirea sistemului de ajutorare.

Conform Statutului pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, casele de ajutor reciproc ale clerului și salariaților bisericești din eparhii au ca scop acordarea de împrumuturi și ajutoare membrilor lor, la cererea acestora.

Casa de Ajutor Reciproc a Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei are, în prezent, un număr de 1481 de membri activi, care, în situații speciale (deces, îmbolnăvire și naștere de copii), beneficiază de sprijin financiar gratuit. Astfel, pe parcursul anului trecut, au fost oferite 6 ajutoare de deces, în valoare de 13.500 lei, 55 de ajutoare în cazuri de boală, în valoare de 27.500 lei, și 26 de ajutoare pentru nou-născuți, în valoare de 13.000 lei. Suma totală cheltuită pentru cazurile sociale a fost de 54.000 lei.