Inundațiile din perioada 20-22 iunie 2021 au afectat mai multe familii din comuna vrânceană Biliești, dintre care 26 au suferit pagube majore. În contextul în care familiile sinistrate au început să-și refacă gospodăriile, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei le-a oferit acestora carduri de cumpărături, în valoare totală de 100.000 de lei.

Joi, 12 august 2021, în biserica Parohiei Sasu din localitate, părintele Aurel Boțan – protopop al Protoieriei Focșani I, alături de părintele Vasile Metu – secretar în cadrul aceleiași protoierii, părintele paroh Vasile Petraru și dna Aura Lavinia Răuță – referent la Sectorul Social-filantropic și misionar al Eparhiei, a dăruit cardurile valorice familiilor afectate de inundații, pentru a-și achiziționa materiale de construcții, produse electrocasnice și alte obiecte de uz gospodăresc.

Dintre locuințele lovite de ape, 9 aparțin unor familii cu venituri modeste. De aceea, preotul paroh a realizat o evaluare a pagubelor și a stabilit câte o sumă necesară pentru ajutorarea fiecărei familii greu încercate de calamitățile naturale.