Sute de credincioși au întâmpinat Anul Nou 2020 în rugăciune, la Catedrala Arhiepiscopală „Înălțarea Domnului” din municipiul Buzău. Aceștia, împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, au adus mulțumire lui Dumnezeu pentru anul care s-a încheiat și au cerut binecuvântare de la Părintele ceresc pentru anul ce tocmai a început.

Marți, 31 decembrie 2019, începând cu ora 21:00, un sobor de preoți și diaconi a oficiat slujba Privegherii, adică Vecernia cu Litie și Utrenia. După miezul nopții, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a săvârșit Liturghia Sfântului Vasile cel Mare, răspunsurile liturgice fiind oferite de Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei Buzăului și Vrancei.

În cuvântul de învățătură, Chiriarhul locului a subliniat semnificațiile sărbătorii Tăierii-împrejur cea după trup a Domnului, precum și activitatea Sfântului Ierarh Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei. Totodată, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre momentul important al trecerii în noul an, când credincioșii sunt chemați să fie mai buni.

„Noi, care ne închinăm Mântuitorului Iisus Hristos, Cel ce a creat timpul fizic și binecuvintează cununa fiecărui an, în noaptea aceasta, nutrim nădejde pentru mai bine. Nu este suficient să ne dorim un an bun, pentru că anul în sine, ca număr de zile, nu are o putere magică asupra noastră. Anul, ca timp al mântuirii fiecăruia dintre noi, va fi unul bun, binecuvântat, în măsura în care ne străduim să fim buni cu noi înșine, cu cei din jurul nostru și, mai ales, în raport cu Dumnezeu, ascultând și împlinind poruncile evanghelice. […] În noaptea dintre ani, se cuvine să-L rugăm pe Dumnezeu ca să ne dea putere pentru a crește nu numai cu vârsta, ci și cu înțelepciunea, ca harul Preasfântului Duh, primit în Sfânta Taină a Botezului, să lucreze, să fie activ în viața noastră”, a menționat Ierarhul.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian a citit rugăciuni de mulțumire pentru binefacerile primite de la Dumnezeu în anul 2019 și rugăciuni la intrarea în noul an.