În contextul Anului omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari), Sectorul Cultural-educațional al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, în parteneriat cu Protoieriile Focșani I, Focșani II și Panciu, organizează duminică, 22 septembrie 2019, ora 18:00, la Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia” din Focșani, evenimentul cultural-religios intitulat „Pe-un picior de plai, pe-o gură de rai…”.

Invitat de onoare este Dna Acad. Cornelia-Sabina Ispas – directorul Institutului de Etnografie și Folclor „Constantin Brăiloiu” al Academiei Române, una dintre cele mai importante autorități în materie de folclor din România.

Participanții la această manifestare vor avea ocazia să vizioneze un film documentar despre satele românești, cu titlul Zidiri de timp, realizat pentru TRINITAS TV de cunoscuta jurnalistă Cristina Liberis, dar și să audieze un concert de muzică bizantină, susținut de Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei.

Evenimentul se va desfășura în ziua de prăznuire a Sfântului Sfințit Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi, unul dintre ocrotitorii duhovnicești ai Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, făcând parte din seria proiectelor cultural-educaționale derulate în cadrul Programului eparhial Veșnicia de la sat.