Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a sfințit duminică, 9 iunie 2019, pictura bisericii Parohiei vrâncene Gugești II, cu hramul „Sfinții Împărați Constantin și Elena”. Împreună cu un sobor de opt preoți și doi diaconi și în prezența a numeroși credincioși, Chiriarhul Buzăului și Vrancei a săvârșit, apoi, Sfânta Liturghie în lăcașul de cult. Răspunsurile la strană au fost oferite de Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei.

La final, Înaltpreasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură, în care a explicat că Duminica a 7-a după Paști a fost închinată celor 318 Sfinți Părinți participanți la Sinodul I Ecumenic de la Niceea, din anul 325, întrucât s-au luptat pentru apărarea dreptei credințe și a unității Bisericii.

„Și noi, cei de astăzi, avem aceeași datorie, de a păstra nealterat tezaurul credinței pe care l-am primit de la strămoși și de a-l încredința ca pe un giuvaier de mare preț copiilor și nepoților noștri, având convingerea că numai în dreapta credință ne putem mântui. Numai cine crede cu adevărat și Îl mărturisește pe Hristos ca Fiu al lui Dumnezeu întrupat, răstignit, înviat și înălțat la ceruri poate să aibă parte de viața veșnică, ce constă în cunoașterea lui Dumnezeu, după cum ne învață Mântuitorul (cf. Ioan 17, 3)”, a subliniat Ierarhul locului.

În cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Daniel Rebega a fost hirotonit în treapta de preot, pe seama Parohiei „Sfântul Spiridon” din municipiul Focșani, Protoieria Focșani I.

În semn de apreciere pentru munca depusă la împodobirea cu pictură a sfântului lăcaș, părintele paroh Dan Curcă a fost hirotesit întru iconom stavrofor, iar câțiva binefăcători au primit diplome de vrednicie.

Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Parohia Gugești II a fost construită între anii 1996-2011. Celălalt lăcaș de închinare al parohiei, cu hramul „Sfinții Voievozi”, datează din anul 1879 și este monument istoric.