Credincioșii Parohiei buzoiene Valea Teancului – Zorești l-au avut în mijlocul lor duminică, 19 ianuarie 2020, pe Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, care a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din localitate. Ierarhul a slujit împreună cu un sobor de preoți și diaconi, în care s-au aflat: Arhim. Calinic Marti – egumenul Schitului Săseni, Pr. Constantin Călin – protopop al Protoieriei Buzău I, Pr. Iulian Ioniță – parohul comunității din Zorești, precum și alți clerici invitați.

Pornind de la textul evanghelic al Duminicii a 29-a după Rusalii, care ne înfățișează vindecarea celor zece leproși (Luca 17, 12-19), Arhiepiscopul Ciprian a rostit un cuvânt de învățătură despre virtutea recunoștinței. Înaltpreasfinția Sa a subliniat că „datoria omului, în general, și a creștinului, în mod special, este de a răspunde cu mulțumire, cu recunoștință, binefacerilor pe care Dumnezeu le revarsă asupra noastră”.

Cântările liturgice au fost interpretate de Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei Buzăului și Vrancei, iar la momentul chinonicului, cinci din cei nouă copii ai familiei Moisoiu din parohie au cântat câteva piese bizantine.

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din satul Zorești a fost construită în perioada 1912-1936. În ultimii patru ani, s-au realizat mai multe lucrări de înfrumusețare a lăcașului de cult: a fost înlocuită tabla de pe acoperiș, a fost schimbată tâmplăria, a fost montat un sistem de încălzire prin pardoseală și a fost achiziționat mobilier sculptat în lemn de tei și stejar.