Concursul Tineri și vârstnici – punte între generații, organizat de Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, și-a desemnat și premiat câștigătorii, joi, 1 iunie 2023, la Ceainăria Culturală din municipiul Buzău. În mijlocul lor s-a aflat Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, care a oferit diplome, icoane, metanii, cărți de rugăciuni, volume religioase și alte lucrări elevilor și îndrumătorilor acestora – preoți sau profesori de religie.

La competiția desfășurată în perioada februarie – mai 2023, la nivelul parohiilor buzoiene și vrâncene, respectiv al unităților de învățământ de pe raza acestora, s-au înscris aproximativ 250 de elevi din ciclul gimnazial și liceal, precum și grupuri catehetice parohiale. Cele 4 secțiuni ale concursului (literară, artistică, multimedia și meșteșuguri tradiționale) au fost concepute pentru a-i omagia pe vârstnicii care au un rol deosebit în educația tinerilor din zilele noastre.

După prezentarea rezultatelor competiției, realizată de către pr. cons. Dan Necula, câțiva dintre câștigătorii secțiunii literare au recitat în fața audienței unele fragmente din lucrările scrise de ei – poezie, eseu, compunere. De asemenea, în foișorul Ceainăriei Culturale au fost expuse lucrările plastice și cele de artă populară premiate. În total, au fost decernate elevilor 10 premii I, 12 premii II, 10 premii III și 12 mențiuni.

Înaltpreasfinția Sa le-a adresat, la final, un cuvânt de felicitare tuturor celor prezenți: elevi, preoți și cadre didactice, bucurându-se de modul sincer și elaborat în care tinerii au înțeles să îi omagieze pe bătrânii care au o înrâurire benefică asupra formării lor ca oameni și, în mod particular, ca membri ai Bisericii.

În timpul evenimentului, gazdele de la Ceainăria Culturală i-au servit gratuit pe participanți cu băuturi răcoritoare și cu diferite gustări.