Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a fost prezent duminică, 20 august 2023, în Parohia vrânceană Garoafa. Cu acest prilej, Chiriarhul a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica din localitate, ocrotită de Sfântul Ierarh Nicolae, apoi a sfințit casa praznicală ridicată în vecinătatea lăcașului de cult.

Din soborul slujitor, care a numărat cinci preoți și doi diaconi, au făcut parte: pr. Oscar Frunză, protopop al Protoieriei Focșani II, pr. paroh Constantin-Ovidiu Chirilă, pr. Iulian Drăgan, de la Parohia Doaga, pr. Lucian-Teodor Muscalu, de la Parohia Făurei, și pr. Silviu-Iulian Roșca, de la Parohia Bizighești.

Pornind de la textul evanghelic al Duminicii a 11-a după Rusalii (Pilda datornicului nemilostiv – Matei 18, 23-35), Înaltpreasfinția Sa a adresat credincioșilor prezenți o omilie despre virtutea iertării, subliniind că nu putem să Îi cerem lui Dumnezeu să ne ierte dacă nu i-am iertat, la rândul nostru, pe cei ce ne-au greșit într-o formă sau alta.

Răspunsurile la strană au fost date de Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei Buzăului și Vrancei.

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a binecuvântat casa de prăznuire a Parohiei Garoafa, construită în anii 2022-2023, care este dotată cu bucătărie și sală de mese.

Pentru sprijinul oferit la realizarea lucrărilor de zidire a edificiului, domnul Laurențiu Diaconu, primarul comunei Garoafa, a primit Hrisovul de binecuvântare „Sfântul Mucenic Sava de la Buzău” și o icoană a Maicii Domnului.