În ziua de prăznuire a Sfintei Cuvioase Parascheva, miercuri, 14 octombrie 2015, una dintre cele mai frumoase biserici din municipiul Buzău, situată în cartierul Nicolae Titulescu, şi-a serbat hramul. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, alături de un sobor de preoţi şi diaconi. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic misionar „Sfântul Roman Melodul“.

În cuvântul de învăţătură rostit cu acest prilej, ierarhul i-a îndemnat pe credincioşii prezenţi la slujbă să urmeze modelul de vieţuire şi de sfinţenie al Sfintei Cuvioase Parascheva.

A reuşit să se desprindă de lumea aceasta păcătoasă, renunţând la averi, la bunuri, pe care le-a împărţit săracilor, şi şi-a dedicat viaţa în întregime lui Hristos. Ea nu a suferit moarte martirică – de aceea, este numită «cuvioasă» –, dar viaţa ei plină de asceză a fost un martiriu. Şi-a răstignit trupul şi mintea pe crucea vieţii sale, tocmai din acest motiv o vedeţi reprezentată cu crucea în mână, asemenea martirilor. Toţi martirii sau mucenicii, care şi-au dat viaţa pentru Hristos, au veşmânt roşu pe deasupra, simbolul sângelui vărsat pentru credinţă, şi Crucea lui Hristos pe care ei au mărturisit-o. Iată că şi Sfânta Cuvioasă Parascheva are această cruce a mărturisirii, care înseamnă un îndemn la curaj, ca şi noi să îndrăznim, în vremurile acestea grele pe care le parcurgem, să-L mărturisim pe Hristos, cu viaţa noastră în primul rând, cu faptele pe care le săvârşim, dar şi cu cuvântul, a spus Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ciprian.

Locaşul de cult a fost ridicat în perioada 1938-1957. Din cauza intemperiilor şi a cutremurelor, după anul 2000, s-au efectuat ample lucrări de consolidare şi restaurare a bisericii. De asemenea, a fost construită şi o capelă mortuară, cu hramul „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“.

În cadrul parohiei, funcţionează Centrul cultural-filantropic „Cuvioasa Parascheva“. Acesta are în componenţă o grădiniţă parohială, o cantină socială, o sală de întâlnire cu tinerii şi o bibliotecă. Centrul acordă anual burse de merit unor liceeni cu rezultate foarte bune la învăţătură din judeţul Buzău. Toate aceste realizări au fost posibile prin strădania actualului preot paroh, Gheorghe Sava-Popa.