Joi, 30 noiembrie 2023, a fost zi de sărbătoare pentru biserica „Sfântul Apostol Andrei” din municipiul Focșani. În ziua cinstirii Ocrotitorului României, credincioșii parohiei din cartierul Bahne au participat la Sfânta Liturghie săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

În soborul slujitorilor s-au aflat: pr. Aurel Boțan, protopop al Protoieriei Focșani I, pr. Adrian Papuc, secretar al Protoieriei Focșani II, pr. paroh Răzvan Dănilă, pr. Florin Văsie, de la Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Focșani, și pr. Cătălin Petrea, de la Parohia Dumbrăveni.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, care a precizat că zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie ale fiecărui an au o semnificație aparte pentru noi, creștinii ortodocși români, întrucât suntem chemați să îl cinstim pe părintele creștinismului românesc, pe propovăduitorul Evangheliei pe pământul nostru strămoșesc, Sfântul Apostol Andrei, și, totodată, să ne exprimăm recunoștința față de înaintașii care au luptat și, în cele din urmă, cu ajutorul lui Dumnezeu, au reușit să realizeze România Mare la 1 Decembrie 1918.

Sărbătoarea hramului s-a încheiat cu oficierea slujbei Parastasului pentru ctitorii și slujitorii lăcașului de cult, mutați la Domnul. Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei Buzăului și Vrancei a dat răspunsurile la strană.

Pentru întreaga activitate pastoral-misionară și administrativ-gospodărească, părintele paroh Răzvan Dănilă a primit rangul onorific de iconom stavrofor. De asemenea, cinci profesoare care oferă meditații gratuite elevilor în casa praznicală a Parohiei „Sfântul Apostol Andrei” din Focșani au fost răsplătite cu Diploma de vrednicie „Episcopul Dionisie Romano” și cu icoane.