Sâmbătă, 21 martie 2015, la Buzău, a avut loc Marşul pentru viaţă, o manifestare dedicată susţinerii vieţii în toate fazele şi ipostazele ei, precum şi familiei creştine.

Cu acest prilej, s-a oficiat Acatistul Sfântului Stelian, ocrotitorul copiilor, la Catedrala „Sfântul Sava“ – paraclis arhiepiscopal, unde Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, a adresat un cuvânt de binecuvântare tuturor celor prezenţi.

„Apreciind iniţiativa celor care s-au gândit să se organizeze astfel de marş

uri în toată ţara noastră şi prezenţa dumneavoastră în această catedrală dedicată copiilor, ca şi a preoţilor slujitori de la biserici, să ne rugăm mai mult şi să intervenim cu mai mult simţ de responsabilitate în viaţa semenilor noştri, care se confruntă cu asemenea probleme. Căutaţi să le încurajaţi pe tinerele care sunt în postura de a deveni mame să accepte acest lucru, pentru că cea mai mare binecuvântare pentru o femeie este să devină mamă; să accepte acum şi să nu recurgă la fel şi fel de metode de a împiedica această perspectivă, întrucât, atunci când vor dori cu mai multă ardoare, există riscul să nu mai poată deveni. Maica Domnului este, prin excelenţă, ocrotitoarea mamelor şi avem atâtea mame sfinte, care au crescut oameni sfinţi pentru Biserică şi oameni mari pe care s-au bizuit neamurile toate din întreaga lume“, a precizat Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian.

Marşul s-a desfăşurat pe traseul Catedrala „Sfântul Sava“ –  Strada Obor – Strada Tudor Vladimirescu – Bulevardul Gării – Maternitatea Buzău.

La eveniment au participat sute de oameni, în frunte cu preoţii de la parohiile buzoiene, pentru a atrage atenţia asupra importanţei respectării dreptului la viaţă al copiilor nenăscuţi.

Manifestarea a fost organizată de Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei, împreună cu Fundaţia pentru copii „Sfântul Sava“, cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie şi al Jandarmeriei judeţului Buzău.

Astfel de acţiuni au mai avut loc în Râmnicu Sărat şi Focşani.