Școala Gimnazială Milcovul din județul Vrancea, în parteneriat cu cele trei parohii de pe raza comunei, păstorite de către pr. Robert-Laurențiu Olteanu (Parohia Lămotești), pr. Emanuel Hanganu (Parohia Milcovul I) și pr. Ștefan-Dode Maria-Panaite (Parohia Milcovul II), a realizat un program artistic, sub directa îndrumare a cucernicilor preoți și a cadrelor didactice, care a fost prezentat miercuri, 5 aprilie 2023, bătrânilor de la Căminul pentru persoane vârstnice Focșani.

Scopul activității a fost acela de a-i familiariza pe copii cu nevoile bătrânilor și de a-i educa pe aceștia în sensul respectului și ajutorării persoanelor vârstnice. În definitiv, bătrânii au nevoie de mângâiere, iar tinerii, de înțelepciunea vârstnicilor.

În desfășurarea acestui program s-au implicat cele trei cadre didactice de la Școala Gimnazială Milcovul: prof. Daniela Trușcă, prof. Maricela Ene și prof. Cătălin Boldeanu. Aceștia, în calitate de îndrumători, au pregătit elevii claselor a III-a, a VII-a și a VIII-a, care au jucat sceneta „Pupăza din tei” din cunoscuta operă a lui Ion Creangă, „Amintiri din copilărie”, și au susținut un program de poezie, cântece religioase și eseuri.

Mai întâi a luat cuvântul prof. Daniela Trușcă, directorul unității de învățământ, care a vorbit despre respectul pe care trebuie să-l acordăm persoanelor vârstnice.

În încheiere, pr. Oscar Frunză, protopop al Protoieriei Focșani II, a conturat, în frumoase cuvinte, această datorie morală ce-i revine tinerei generații de a mângâia și ajuta pe cei bătrâni, venind cu exemple de actualitate, care au ajuns la inima tuturor celor prezenți.

Prof. Daniela Trușcă

Director al Școlii Gimnaziale Milcovul