Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian, în săptămâna 18-24 octombrie 2021, Asociația Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a organizat campania socială Dar din dar se face Rai, care a constat în colectarea de legume, fructe și alimente neperisabile pentru persoanele vulnerabile.

Activitatea s-a desfășurat în colaborare cu Sectorul Social-filantropic și misionar al Eparhiei, cu cele șapte protoierii și cu parohiile din județele Buzău și Vrancea.

Prin implicarea părinților protoierei, a preoților din aproximativ 60 de parohii și a Comitetelor parohiale, alături de membrele Asociației Femeilor Ortodoxe, au fost colectate peste 5 tone de legume și fructe, precum și alte alimente neperisabile, care au fost donate azilelor de bătrâni, centrelor de copii, spitalelor și familiilor nevoiașe.

„Pentru cei aflați în lipsuri materiale, fiecare gest al iubirii aproapelui este o binecuvântare. Biserica, prin membrii ei, a fost, este și va fi mereu stâlpul de sprijin al celor aflați în nevoi. Bucuria citită în ochii beneficiarilor acestei acțiuni a sporit mulțumirea sufletească a celor care au dăruit și motivația pentru și mai multe astfel de gesturi ce înnobilează sufletul creștinului”, a declarat doamna Neluța Mirela Furtună – președinta Asociației Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei.