Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, Compania teatrală „Zona” a pus în scenă, luni, 19 martie 2018, la Centrul Cultural „Florica Cristoforeanu” din Râmnicu Sărat, respectiv marți, 20 martie 2018, la Teatrul Municipal „Maior Gh. Pastia” din Focșani, spectacolul Candele nestinse. Mărturii din închisorile comuniste. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Râmnicu Sărat și cu Centrul Cultural „Florica Cristoforeanu”, iar la Focșani, cu susținerea Protoieriei Focșani I și a parohiilor din subordinea acesteia.

Piesa de teatru aduce la lumină perioada anilor ’50, atunci când, în România, liderii intelectuali și spirituali ai românilor umpleau închisorile, pentru a lăsa loc „omului nou”, cu lipsa lui de conștiință.

„Imaginii celor doi milițieni, interpretați de Tomi Cristin și Bogdan Iacob, întruchipări ale omului șiret și dezrădăcinat, profitor al timpurilor, se contrapune cea a anchetaților, interpretați toți de Valentin Paraschivu. Tabloul este completat de personajele feminine multiple, aduse la viață de Doamna Ana Calciu, actrița care a primit din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel Diploma și Medalia Omagială «Sfântul Ioan Gură de Aur», iar din partea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian, Distincția «Sfântul Mucenic Sava de la Buzău»”, a declarat Pr. Prof. Cristian-Marius Dima – consilier eparhial la Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul.

Manifestarea se înscrie în seria evenimentelor educaționale din cadrul Programului pentru tineret Cuvântul care unește, inițiat de Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, ce vizează conferințe și ateliere, spectacole, cursuri de formare, pelerinaje și vizite culturale, concursuri, tabere școlare etc.