În zilele de 24 și 25 martie 2018, buzoienii și vrâncenii sunt așteptați la Marșul pentru viață 2018 – O lume pentru viață. Scopul acestui eveniment este de a mărturisi valoarea și demnitatea vieții, precum și respectul față de femeile care se luptă pentru a proteja viața copiilor lor.

În municipiul Buzău, punctul de plecare al Marșului pentru viață este bisericuța „Sfânta Muceniță Filofteia” din Parcul Crâng. Sâmbătă, 24 martie, începând cu ora 14:00, participanții vor parcurge traseul: Parcul Crâng – Bd. Nicolae Bălcescu – Catedrala „Sfântul Mucenic Sava” – Catedrala Arhiepiscopală „Înălțarea Domnului”.

În municipiul Focșani, Marșul pentru viață se va desfășura, în data de 24 martie, ora 16:00, pe următorul traseu: Bd. București (biserica „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul”) – Bd. Unirii – Piața Unirii (biserica „Nașterea Sfântului Proroc Ioan Botezătorul”).

De asemenea, Marșul pentru viață va avea loc în alte două orașe din județele Buzău și Vrancea: Râmnicu Sărat (24 martie, ora 14:00, Magazinul „Victoria” – Primăria municipiului Râmnicu Sărat) și Adjud (25 martie, ora 14:30, biserica „Buna Vestire” – biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva”).

Organizatorii evenimentului sunt: Fundația pentru Copii „Sfântul Sava de la Buzău”, Asociația „Părinți pentru Ora de Religie” – filiala Vrancea, Asociația „Sfântul Stelian, ocrotitorul copiilor” din Focșani, „Unity in Values Association”, Asociația „Mama Olga” din Bacău, având sprijinul și binecuvântarea Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei

Foto: Arhivă