Pentru credincioșii Parohiei buzoiene Topliceni, miercuri, 24 iunie 2020, a fost o dublă sărbătoare: prăznuirea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul și resfințirea capelei cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din cimitirul parohial. Slujba de târnosire a lăcașului de cult a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

În continuare, Înaltpreasfinția Sa, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica proaspăt sfințită. La final, s-a oficiat și o slujbă de pomenire pentru ctitorii și slujitorii sfântului lăcaș, trecuți la cele veșnice. Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei Buzăului și Vrancei a oferit răspunsurile la strană.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de Părintele Arhiepiscop Ciprian, care a vorbit despre viața ascetică a Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul, dar și despre activitatea sa misionară, întemeiată pe cinste, dreptate, adevăr și respect față de valorile morale divine.

Pentru întreaga lucrare pastorală și administrativ-gospodărească desfășurată în comunitate, preotul paroh Mihail Voicu a primit rangul onorific de iconom.

Capela „Adormirea Maicii Domnului” a fost construită în anul 1821, de către boierul Toma Topliceanu. La inițiativa actualului paroh și cu ajutorul enoriașilor, în ultimii 15 ani, s-au realizat importante lucrări de consolidare și restaurare a lăcașului de închinare. De asemenea, biserica a fost dotată cu mobilier nou, din lemn, și cu toate obiectele liturgice necesare, iar între anii 2016-2020, a fost împodobită cu pictură, în tehnica frescă.