Centrul de Pelerinaje „Sfinții Împărați Constantin și Elena” al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei are un nou site, cu o formă grafică atractivă și o structură modernă de prezentare a informațiilor, mult mai ușor de accesat de către utilizatori.

Pelerinajebzvn.ro cuprinde două secțiuni speciale: Pelerinaje interne, Pelerinaje externe, precum și date de contact, prin care cei interesați pot intra în legătură cu reprezentanții Centrului, pentru a face rezervări și pentru a obține informații suplimentare. Vizitatorii noului site vor descoperi un calendar al pelerinajelor, dar și o galerie foto cu imagini surprinse în diferite locuri de pelerinaj. De asemenea, noua variantă a paginii web facilitează și comunicarea în spațiul social media, prin integrarea butoanelor de Facebook și Google+.

Înființat în anul 2014, în cadrul Sectorului Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, Centrul de Pelerinaje „Sfinții Împărați Constantin și Elena” vine în întâmpinarea dorinței credincioșilor din cele două județe ale Eparhiei de a vizita locuri sfinte din cuprinsul României, ca şi din alte ţări, respectiv tărâmurile binecuvântate ale Greciei, Sfântul Munte Athos şi pământul Ierusalimului sfinţit de paşii Mântuitorului. În demersul lor duhovnicesc, pelerinii beneficiază de asistență religioasă oferită de un preot și de o prezentare amănunțită despre tradiția, obiceiurile și istoria locurilor vizitate, realizată de un ghid profesionist.

Centrul de Pelerinaje „Sfinții Împărați Constantin și Elena” are două puncte de lucru, unul la Buzău, Str. Obor, Nr. 2, și celălalt la Focșani, Str. Leopoldina Bălănuță, Nr. 1.