Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ciprian, a demarat, prin Sectorul Social-Misionar, un amplu program prin care să răspundă nevoilor credincioşilor din această parte de Ţară. Un prim pas îl reprezintă înfiinţarea unui Centru pentru persoanele vârstnice, la Mănăstirea Răteşti.

Centrul Social-Filantropic „Sfânta Elisabeta” este o unitate a cărei misiune se adresează persoanelor aflate în situaţii economico-sociale sau medicale deosebite. Acesta funcţionează în subordinea Biroului de Asistenţă Socială al Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei şi îşi va desfăşura activitatea în clădirea fostului Seminar Teologic de la Mănăstirea Răteşti.

Centrul are o capacitate de 22 de locuri – doar pentru femei – şi oferă spaţii de găzduire la cele mai înalte standarde. Camerele vor fi pentru una sau două persoane, fiind dotate corespunzător, în concordanţă cu nevoile persoanelor asistate. Serviciile oferite de Centrul Social-Filantropic „Sfânta Elisabeta“ sunt următoarele: găzduire pe o perioadă nedeterminată, asistenţă medicală, consiliere duhovnicească, socializare şi petrecere a timpului liber.