Biserica „Naşterea Maicii Domnului” – Greci din Buzău şi-a sărbătorit duminica aceasta hramul. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.

La hram au participat credincioşi din parohie, dar şi din alte zone ale municipiului Buzău. Aceştia s-au putut închina icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului, adusă de la Mănăstirea Dălhăuţi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ciprian.

După Sfânta Liturghie s-a săvârşit şi o slujbă de pomenire pentru ctitorii şi binefăcătorii sfântului lăcaş trecuţi la Domnul.

Construită de negustorul Badea Obredi în anul 1649, Biserica „Naşterea Maicii Domnului” – Greci din Buzău a fost una dintre cele mai bogate biserici din oraş. Ruinată în timp, a fost refăcută de medelnicerul Nicolae Caloian, Dimitrie Sărăţeanu, Atanasie Poenaru şi alţi negustori buzoieni, în 1850. Actuala pictură datează din 1915 şi a fost executată de pictorul Dimitrie Nicoleanu.