Ca în fiecare an, hramul Catedralei Arhiepiscopale „Înălțarea Domnului” din municipiul Buzău a fost marcat joi seară, 6 iunie 2019, printr-un concert de muzică religioasă. Spectacolul a fost susținut de Corala Ortodoxă Mixtă „Neagu Ionescu” a Catedralei, dirijată de Arhid. Prof. Gianin-Cristian Oprea. Invitat special a fost Corul bărbătesc „Cantus Domini” din București, dirijat de Arhid. Prof. Răzvan-Constantin Ștefan.

La eveniment a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, alături de numeroși buzoieni, iubitori ai muzicii corale.

Cele două formații au prezentat un program variat, cuprinzând cântări specifice perioadei pascale și praznicului Înălțării Domnului, precum și alte lucrări religioase din repertoriul național și internațional.

În încheierea concertului, corurile reunite au interpretat „Imnul eroilor”.

Corul „Cantus Domini” a fost înființat în anul 2013, la inițiativa Arhid. Prof. Răzvan-Constantin Ștefan și a unor tineri de formație teologică și muzicală, fiind recunoscut pe plan mondial pentru premiile obținute la concursurile de profil, printre care și medalii de aur.