Ateneul Popular din Focşani a găzduit, luni seară, 21 decembrie 2015, concertul intitulat Colinde, colinde…, care s-a desfăşurat în cadrul Festivalului Coral Naţional Pastorala, aflat la a 14-a ediţie. Au concertat: Corul Mixt „Ştefan Andronic“ din comuna vrânceană Vulturu, Corul de cameră „Pastorala“ din Focşani, Corul bărbătesc „Armonia“ din Brăila şi Corala Ortodoxă Mixtă „Neagu Ionescu“ a Catedralei arhiepiscopale din Buzău.

 

Prezent la eveniment, Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, a apreciat prestaţia corurilor care au urcat pe scenă.

„În fiecare an, Se naşte Hristos în sufletele celor dreptcredincioşi, aşa cum aţi auzit că se spune într-un colind: «Astăzi S-a născut Hristos, Mesia chip luminos…»; o naştere perpetuă a Mântuitorului în sufletele oamenilor. Mă bucur că aţi ales ca, în această seară, să veniţi şi să vă bucuraţi împreună cu noi de mesajul mântuitor al colindelor de Crăciun, în frumoasa interpretare a coralelor care au cântat pe această scenă. Vă rugăm şi vă îndemnăm, în acelaşi timp, să transmiteţi copiilor şi nepoţilor dumneavoastră această frumuseţe care nu trebuie să fie uitată sau lăsată pe seama celor care nu o înţeleg sau nu ştiu să o preţuiască aşa cum se cuvine. Îndemnaţi-i pe copii să înveţe colinde, să meargă la casele creştinilor şi să dea de veste că S-a născut Domnul Hristos şi că avem speranţă pentru viitor“, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

Cu această ocazie, au fost oferite diplome de excelenţă celor patru formaţii corale participante.

Marţi, 22 decembrie, Corala Ortodoxă Mixtă „Neagu Ionescu“ a susţinut un concert de colinde şi la Râmnicu Sărat. Evenimentul s-a desfăşurat în Sala de Spectacole a Centrului Cultural „Florica Cristoforeanu“, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ciprian.

 

Au participat autorităţi locale, preoţi, precum şi numeroşi iubitori ai colindelor şi ai muzicii corale. Concertul a fost organizat de Primăria Râmnicu Sărat, Centrul Cultural „Florica Cristoforeanu“, Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei şi Asociaţia Culturală „Transcendent“.