Marți, 5 aprilie 2016, parohiile din cuprinsul Protoieriei Buzău I, înscrise la Concursul național de creație Biserica și Școala din sufletul meu, și-au prezentat portofoliile de lucrări, la cele trei secțiuni: literară, artistică și multimedia. Comisia de jurizare, formată din: Pr. Ioan Necula – responsabilul de cateheză în Protoieria Buzău I, dna Nicoleta Moraru – profesor de Limba și literatura română la Seminarul Teologic Ortodox Chesarie Episcopul din Buzău, dna Ana Necula – profesor de arte plastice și dna Daniela Zaharioiu – profesor de Religie la Școala Gimnazială George Emil Palade din Buzău, a evaluat lucrările și ales primele trei parohii câştigătoare, după cum urmează: Parohia Mătești – locul I; Parohia Lipia II – locul al II-lea și Parohia Cuvioasa Parascheva din Buzău locul al III-lea.

În luna iunie, toți copiii din echipele celor zece parohii ale Protoieriei Buzău I, implicate în concurs, vor merge într-un pelerinaj gratuit la mai multe mănăstiri din județul Prahova.

Concursul Biserica și Școala din sufletul meu este organizat de Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, în contextul Anului omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox. Acesta se adresează copiilor, preoților și profesorilor de Religie implicați în Programul catehetic Hristos împărtășit copiilor, precum și celor care se ostenesc la catedră sau la amvonul Bisericii, urmărind să educe copiii, pentru a-și construi un viitor în care viața să fie trăită în deplinătatea ei.

Etapa pe protoierie a concursului va fi urmată de stabilirea câștigătorilor la nivel eparhial, în perioada 25 aprilie – 8 mai. La nivel național, va fi premiată câte o echipă din fiecare eparhie – cea care a obținut premiul I – reprezentată la ceremonia de premiere din 21 mai de preotul coordonator și de un copil.