Joi, 07 aprilie 2016, la sediul Protoieriei Focșani II, a avut loc evaluarea portofoliilor cu lucrările alcătuite de grupele de copii implicate în desfășurarea Concursului național de creație Biserica și Școala din sufletul meu, inițiat de către Patriarhia Română. În organizarea acestui concurs, s-au implicat următoarele șapte parohii: Parohia Beciu-Râmniceanca (comuna Vârteșcoiu), Parohia Bordeștii de Jos (comuna Bordești), Parohia Dălhăuți (comuna Cârligele), Parohia Gugești II (comuna Gugești), Parohia Neculele (comuna Vintileasca), Parohia Petreanu (comuna Poiana Cristei) și Parohia Vânători (comuna Vânători). Comisia de evaluare a avut o misiune dificilă, dată fiind calitatea lucrărilor alcătuite la toate cele trei secțiuni: literară, artistică și multimedia.

Portofoliile care s-au clasat pe primele trei locuri vor fi înaintate Centrului eparhial, pentru a participa la următoarea etapă a concursului. Acestea sunt, în ordine, cele realizate de grupele de copii ce provin de la Parohia Bordeștii de Jos (coordonator părintele Muscalu Cristinel), Parohia Neculele (coordonator părintele Potop Nicolae) și Parohia Vânători (coordonator părintele Dima Marius).

Părintele Oscar Frunză, protoiereu al Protoieriei Focșani II, a mulțumit tuturor celor implicați: copiilor din grupele de cateheză, preoților coordonatori, profesorilor care au acordat asistență la realizarea lucrărilor și membrilor comisiei de evaluare, în mod deosebit doamnei profesoare Popa Dinu Ștefana și domnișoarei Palade Adelina Andreea, elevă în clasa a XI-a și membră în Consiliul Consultativ al elevilor de la Colegiul Mihail Kogălniceanu din municipiul Focșani.