Marți, 24 mai 2016, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Buzău, a organizat conferința intitulată Miracolul cunoașterii. Noi provocări în dialogul dintre știință și credință, avându-l ca invitat pe Pc. Diac. Dr. Adrian Sorin Mihalache, tânăr profesor de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Dumitru Stăniloae din Iași.

Evenimentul s-a desfășurat în Amfiteatrul Liceului Pedagogic din Buzău, în cadrul proiectului eparhial pentru tineret Ortodoxie și Leadership, și s-a adresat atât profesorilor de Religie, cât și celor de alte discipline, elevilor și tinerilor din județul Buzău.

Obiectivul acestei întâlniri a fost conștientizarea sutelor de profesori participanți privind dezvoltarea și actualizarea demersului lor didactic, precum și înțelegerea tranziției de la paradigma lecției de succes de la începutul anilor 2000 – abordarea interdisciplinară, la abordarea transdisciplinară, emergentă ca strategie educațională în zilele noastre, întrucât corespunde cel mai bine nevoilor de formare continuă a profesorilor, dar și nevoilor de formare ale elevilor și ale tinerilor, în general.

Părintele diacon Sorin Adrian Mihalache este licenţiat în matematică şi teologie, a absolvit cursuri de master în psihologie, filosofie, teologie şi fizică teoretică, iar din anul 2010 este doctor în Filozofie al Universităţii Al. I. Cuza din Iaşi cu teza Dimensiunea cosmică a persoanei, sub îndrumarea prof. univ. dr. Ştefan Afloroaei. Este cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iaşi, editor executiv al Journal for Interdisciplinary Research on Religion and Science, editat de Centrul de Cercetare Interdisciplinară Avansată în Religie şi Ştiinţă al Universităţii Al. I. Cuza din Iaşi, coordonator al Centrului de Studii Interdisciplinare în Religie, Filosofie şi Ştiinţă al Fundaţiei Solidaritate şi Speranţă, fiind implicat şi în alte proiecte şi activităţi cu specific inter și transdisciplinar. Realizează şi moderează emisiunea Lumina Celui Nevăzut la televiziunea Trinitas a Patriarhiei Române. (Pr. prof. Cristian Marius Dima – consilier eparhial)