Preoții din protoieriile Buzău I și Buzău II au participat, miercuri, 19 octombrie 2016, la conferința de toamnă, cu tema Importanța cultural-religioasă a centrului tipografic de la Buzău – la 325 de ani de la ctitorirea acestuia. Întâlnirea a avut loc la Catedrala arhiepiscopală Înălțarea Domnului din municipiul Buzău și a fost prezidată de delegatul Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian, Pr. Nicolae Moraru – consilier la Sectorul Cultural al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, alături de care s-au aflat Pr. Constantin Călin – protoiereu al Protoieriei Buzău I, și Pr. Florentin Duca – protoiereu al Protoieriei Buzău II.

În cadrul conferinței, Pr. Gabi Panainte de la Parohia Brădeanu, Protoieria Buzău II, a susținut un referat cu tema supusă dezbaterii, iar alți preoți au adus completări cu privire la însemnătatea tipăriturilor de la Episcopia Buzăului.

Primele conferințe semestriale de toamnă din Eparhia Buzăului și Vrancei s-au desfășurat, luni, 17 octombrie, respectiv marți, 18 octombrie, și au reunit preoții din protoieriile Râmnicu Sărat, Focșani I și Focșani II.