Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei a desfășurat, sâmbătă, 18 noiembrie 2017, o nouă acțiune în cadrul proiectului Dăruiește sănătate. Evenimentul a fost organizat cu binecuvântarea ierarhului locului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian.

200 de copii din parohiile vrâncene Bizighești, Cucuieți, Burca, Podul Nărujii, Mirceștii Vechi și Vidra, cu posibilități materiale reduse, și 50 de copii din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea au participat la această activitate, alături de preoții parohi și asistenții sociali.

În cadrul acțiunii, copiii au fost învățați cum să își păstreze sănătatea, începând cu igiena dentară și continuând cu noțiuni de alimentație corectă. Prezența medicului stomatolog Silvia Nichitoiu în mijlocul acestora a fost binevenită, datorită faptului că mulți dintre ei nu au beneficiat niciodată de un control stomatologic și nici nu au fost învățați despre igiena aparatului dentar. La final, fiecare copil a primit în dar un kit de igienă orală din partea organizatorilor.

O contribuție importantă a avut Pr. Ștefan Aga, paroh al Parohiei Vidra, care s-a implicat cu multă dăruire în găsirea sponsorilor pentru pachetele oferite copiilor.

Activitatea de prevenție și educație stomatologică a avut un impact deosebit asupra celor mici, motiv pentru care și în viitor vor fi organizate acțiuni similare în alte parohii din județele Buzău și Vrancea. (Pr. Cons. Ionuț-Cristian Vuță)