Credincioșii focșăneni s-au rugat, miercuri, 1 martie 2017, în cea de-a treia zi a Postului Sfintelor Paști, împreună cu arhipăstorul lor. Aceștia au participat în număr mare la rânduiala Pavecerniței Mari, săvârșită de către Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, alături de un sobor de preoți și diaconi, în biserica Parohiei Pogorârea Sfântului Duh din Focșani. Ierarhul a citit, în cadrul slujbei, a treia parte a Canonului Sfântului Andrei Criteanul. Grupul psaltic misionar Sfântul Roman Melodul al Eparhiei a oferit răspunsurile liturgice.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a vorbit despre specificul slujbelor din prima săptămână a Postului Mare. Înaltpreasfinția Sa a precizat că acest canon de pocăință al Sfântului Andrei Criteanul ne oferă posibilitatea să ne adunăm împreună, cler și popor, la rugăciune de seară, și să privim înlăuntrul sufletului nostru, meditând la modul în care ne-am petrecut viața până în acest moment și ce ar trebui să facem ca să ne îndreptăm. Pentru a primi cu vrednicie lumina Sfintei Învieri a lui Hristos, trebuie să ne curățim sufletul și inima de păcate, a mai spus Arhipăstorul Buzăului și Vrancei.

Preotul paroh, Eduard-Daniel Bran, care îndeplinește și responsabilitatea de protoiereu al Protoieriei Focșani I, a mulțumit chiriahului locului că a ales să poposească în mijlocul credincioșilor din Focșani, la începutul postului, pentru a-i binecuvânta și a-i întări în acest urcuș duhovnicesc spre Învierea Domnului.