Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, 1 iunie, Asociația Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a oferit daruri copiilor implicați în atelierele educaționale organizate de asociație, constând în cărți, fructe și ciocolată. Fiecare copil a primit cărți potrivite vârstei ori pasiunilor lui, o caserolă mare de căpșuni și bomboane de ciocolată.

Asociația Femeilor Ortodoxe a desfășurat această acțiune în intervalul 4 – 6 iunie 2021, cu prilejul realizării atelierelor la care micuții ori adolescenții din unele parohii buzoiene și vrâncene participă, de obicei, la sfârșitul săptămânii.

Președinta Asociației Femeilor Ortodoxe, doamna Ana Săcrieru, a declarat următoarele: „Dăm slavă lui Dumnezeu pentru că am reușit, și anul acesta, să facem daruri copiilor, însă nu trebuie să uităm că acești copii nu au nevoie numai de dulciuri și daruri la diferite evenimente, ci au nevoie, în primul rând, de dragostea noastră lucrătoare, adică de acea dragoste care, clipă de clipă, îi zidește, îi formează ca oameni adevărați, le dă încredere în ei înșiși și în capacitățile lor. Ideea de bază a atelierelor noastre aceasta este: ca, prin comuniune și joc, copiii să învețe să fie puternici, să aleagă drept, să fie buni unii cu alții și să fie inteligenți în raport cu lumea din jurul lor”.

Până în prezent, Asociația Femeilor Ortodoxe a derulat în Eparhie, în parteneriat cu Asociația Platforma civică ÎMPREUNĂ, trei proiecte educaționale pentru 106 copii și tineri din nouă comunități parohiale: Atelierul de povești românești, dedicat copiilor cu vârste mai mici, Atelierul „Voievozi români”, adresat copiilor cu vârste între 7 și 12 ani, și un training dedicat adolescenților, respectiv „Un training despre tine însuți”. Acesta din urmă cuprinde un set de 7 module, și anume: „Valori”, „Comunicare”, „Învățare”, „Roluri în grup și Conflict”, „Emoții”, „Inteligență emoțională” și „Stimă de sine”.

Asociația Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei realizează aceste activități în virtutea scopului statutar subsumat inclusiv misiunii educative în societate, un număr de opt formatori activând voluntar în ultimele luni.