Lucrările realizate la demisolul bisericii Parohiei „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din municipiul Râmnicu Sărat au fost binecuvântate joi, 12 decembrie 2019, de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. În continuare, Înaltpreasfinția Sa, împreună cu un sobor de cinci preoți și doi diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie și un parastas pentru ctitorii și binefăcătorii sfântului lăcaș, trecuți la cele veșnice.

În cuvântul de învățătură, Arhiepiscopul Ciprian a vorbit despre viața Sfântului Ierarh Spiridon, Episcopul Trimitundei, prăznuit în această zi.

„A rămas în conștiința dreptcredincioșilor creștini de pretutindeni ca un mare Părinte al Bisericii din secolul al IV-lea, apărător al dreptei credințe, fiind învrednicit de Dumnezeu cu darul facerii de minuni, prin care vine în sprijinul oamenilor. Dumnezeu i-a dăruit această harismă datorită vieții sale smerite, curate și pline de iubire față de oameni, în general, și față de păstoriții săi din Trimitunda, în special”,  a spus Chiriarhul locului.

La slujbele religioase au participat credincioși din întreg orașul, precum și primarul municipiului Râmnicu Sărat, Dl Sorin Cîrjan.

Răspunsurile la strană au fost oferite de Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei Buzăului și Vrancei. La momentul chinonicului, un grup de copii de la Școala Gimnazială Podgoria, județul Buzău, a susținut un program de colinde.

Piatra de temelie a demisolului bisericii „Sfinții Împărați Constantin și Elena” a fost sfințită în data de 14 noiembrie 2009, de către vrednicul de pomenire Arhiepiscop Epifanie Norocel. Lucrările de amenajare și înfrumusețare a acestui spațiu liturgic au fost realizate în perioada martie – noiembrie 2019, prin strădania actualului paroh, Pr. Nicolae Cane, și cu ajutorul unor binefăcători. La demisolul lăcașului de cult a fost amenajat și un paraclis cu hramul „Sfântul Cuvios Irodion de la Lainci”.