În Sfânta și Marea Vineri, în toate lăcașurile de cult ortodoxe, s-a oficiat Denia Prohodului Domnului, adică Utrenia zilei de sâmbătă. La Catedrala Arhiepiscopală „Înălțarea Domnului” din municipiul Buzău, în mijlocul credincioșilor veniți să prăznuiască îngroparea Mântuitorului Iisus Hristos și pogorârea Sa la iad, s-a aflat Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

Slujitorii și credincioșii prezenți, adunați în jurul Sfântului Epitaf (o icoană pictată pe pânză, reprezentând punerea în mormânt a Domnului), care a fost așezat într-un frumos baldachin împodobit cu flori, în mijlocul bisericii, au cântat împreună cele trei stări ale Prohodului, care exprimă durerea pentru răstignirea și moartea Mântuitorului Hristos, dar și nădejdea în Învierea Sa.

La sfârșitul Doxologiei mari, a avut loc procesiunea de înconjurare a Catedralei Arhiepiscopale cu Sfântul Epitaf, în timpul căreia s-au făcut patru opriri și s-au rostit ectenii, simbolizând ducerea la groapă și înmormântarea Trupului Domnului. După procesiune, toți credincioșii au trecut pe sub Sfântul Epitaf, la intrarea în lăcașul de rugăciune.

În țara noastră, Prohodul a fost tipărit pentru prima dată de către ieromonahul Macarie, în data de 6 februarie 1836, prin purtarea de grijă a Episcopului Chesarie Căpățână al Buzăului.