Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, 40 de clerici și credincioși din cadrul Protoieriei Râmnicu Sărat au participat joi, 10 decembrie 2020, la o acțiune de donare de sânge. Activitatea a fost coordonată de părintele protopop Cristian Asănache.

„16 preoți, 9 cântăreți bisericești și 15 mireni ne-am deplasat la Centrul de Transfuzie Sanguină Buzău, unde am fost întâmpinați cu multă căldură sufletească de către doamna director Adriana Crăciun, alături de personalul centrului, și, cu gândul că gestul nostru va bucura câțiva oameni încercați de boală, am donat circa 18 litri de sânge. Suntem recunoscători lui Dumnezeu că ne-a îngăduit să îi ajutăm pe semenii aflați în suferință și sperăm să repetăm această faptă”, a declarat părintele protopop.

Acțiunea face parte din campania națională Donează sânge, salvează o viață!, inițiată de Patriarhia Română, în anul 2013, care are drept scop informarea și conștientizarea cu privire la nevoia reală de sânge pentru transfuzii din spitalele românești, creșterea numărului donatorilor de sânge din România și îmbunătățirea stocurilor sanguine naționale.