Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian, Protoieria Pătârlagele și Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din orașul Nehoiu, în colaborare cu Asociația Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, au organizat joi, 3 martie 2022, o activitate de donare de sânge, intitulată Dragostea salvează vieți. Donează sânge!.

Acțiunea a fost posibilă cu sprijinul Centrului de Transfuzii Sanguine Buzău și s-a desfășurat în sala de activități a parohiei, unde s-au prezentat 178 de persoane din localitate și din împrejurimi, 165 dintre acestea fiind apte pentru a dona sânge.

„A fost recoltată o cantitate de 74,25 litri de sânge, care va intra în banca națională de sânge, o parte urmând să fie direcționată către victimele războiului din Ucraina”, a declarat dna dr. Adriana Crăciun, directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Buzău.

Intensificarea acestor acțiuni are loc în contextul evenimentelor tragice la care asistăm în apropierea noastră, credincioșii conștientizând că, într-adevăr, donarea de sânge poate salva vieți.