Duminică, 15 aprilie 2018, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a fost prezent în mijlocul credincioșilor din localitatea Spătaru, județul Buzău. În biserica parohială cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie, în cadrul căreia l-a hirotonit în treapta de diacon pe absolventul de Teologie Pastorală Ștefan Tănasă. La final, ierarhul a sfințit noul complex social al parohiei, construit între anii 2012-2018, care cuprinde o sală de mese cu bucătărie și o capelă mortuară. Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei a oferit răspunsurile liturgice.

Din soborul slujitorilor au făcut parte: Pr. Florentin Duca – protoiereu al Protopopiatului Buzău II, Pr. Marian Cristea – Parohia Spătaru, precum și alți preoți din împrejurimi.

În cuvântul de învățătură referitor la Duminica a 2-a după Paști, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a precizat că Mântuitorul Iisus Hristos l-a încredințat pe Sfântul Apostol Toma de realitatea Învierii Sale, pentru ca noi să nu ne mai îndoim niciodată.

„Sfântul Apostol Toma ne reprezintă pe noi toți și pe cei ce vor mai veni după noi și vor fi tentați să nu creadă până nu vor face experiența personală. Prin urmare, credința noastră creștină ortodoxă se întemeiază pe realitatea Învierii Mântuitorului din morți și pe mărturia Sfinților Ucenici și Apostoli, a femeilor mironosițe și a tuturor celor cărora Hristos S-a arătat cu trupul înviat”, a spus chiriarhul locului.

În semn de apreciere pentru activitatea pastoral-misionară și administrativă, părintele Marian Cristea a fost hirotesit iconom stavrofor. De asemenea, toți cei care au sprijinit lucrările desfășurate în parohie au primit distincții de vrednicie și icoane.