Duminica a 26-a după Rusalii, la Catedrala copiilor din Buzău

Credincioşii veniţi, duminică, 22 noiembrie 2015, la Catedrala „Sfântul Mucenic Sava“ din municipiul Buzău l-au avut în mijlocul lor pe Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei. Împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie şi, apoi, le-a adresat un cuvânt de învăţătură celor prezenţi la slujbă.

Pentru că ne aflăm la începutul Postului Crăciunului şi Îl aşteptăm cu drag şi nerăbdare pe Pruncul Iisus, cel mai preţios dar pe care Dumnezeu L-a făcut umanităţii, Mântuitorul Însuşi ne îndeamnă, prin glasul Evangheliei, să petrecem perioada de post cu rugăciune şi cu fapte de milostenie. Nu există altă cale de a ne mântui şi de a ne simţi împăcaţi cu adevărat în sufletul nostru decât făcând dovada credinţei prin fapte. Fapta este cea care ne dă acel sentiment de bucurie, de plinătate, de mulţumire, că l-am ajutat pe aproapele nostru. Când săvârşim binele, ne asemănăm lui Dumnezeu. Sfinţii au primit cununa sfinţeniei pentru curajul de a-L mărturisi pe Hristos cu preţul vieţii şi pentru că au înţeles să săvârşească fapta, să nu rămână numai la cuvinte, asemănându-se cu Dumnezeu“, a precizat Chiriarhul Buzăului şi Vrancei.

Răspunsurile liturgice au fost date de noul cor de copii şi de psalţii Catedralei „Sfântul Sava“ din Buzău.

După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a hirotesit întru duhovnic 6 preoţi, cărora le-a oferit câte o geantă, un epitrahil, un Molitfelnic şi o cruce de binecuvântare. Preoţii hirotesiţi sunt: Ierom. Veniamin Anghel; Pr. Cornel Alexandru Ursache; Pr. Alexandru Constantin; Pr. Laurenţiu Rotaru; Pr. Cătălin Daniel Mereuţă şi Pr. Marius Florentin Nicolae.