În Duminica dinaintea Nașterii Domnului, 24 decembrie 2017, credincioșii prezenți la Catedrala Voievodală „Adormirea Maicii Domnului” din Buzău l-au avut în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie și l-a hirotesit întru iconom stavrofor pe părintele Valeriu-Cristian Popoviciu – eclesiarhul Catedralei.

Împreună cu ierarhul locului au slujit: Pr. Ionuț-Cristian Vuță – consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar, Pr. Marian Gegea – consilier eparhial la Sectorul Cimitire, Monumente și Servicii Funerare, precum și alți preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a adresat credincioșilor mai multe îndemnuri duhovnicești cu privire la praznicul Nașterii Domnului.

„Veseliți-vă împreună cu membrii familiei, în jurul mesei de Crăciun, gustând din cele cu care v-a binecuvântat Dumnezeu, cântând colinde și meditând la adevărata semnificație a sărbătorii. Să vă străduiți să revărsați în jurul frățiilor voastre lumină și bucurie. Să ne ajute Dumnezeu ca astfel să înțelegem și să trăim semnificația sărbătorilor creștine și să rămânem întotdeauna fideli învățăturii Mântuitorului Iisus Hristos, Care ne-a iubit atât de mult, încât Și-a dat viața pentru noi”, a subliniat Chiriarhul Buzăului și Vrancei.

Răspunsurile la strană au fost oferite de Corul psaltic misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei.