În Duminica Mironosițelor, 30 aprilie 2017, numeroși credincioși au venit la Catedrala Arhiepiscopală Înălțarea Domnului din Buzău, pentru a se ruga împreună cu ierarhul lor. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, alături de un sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte slujitorii Catedralei, precum și alți preoți de la diferite parohii din municipiu. Răspunsurile liturgice au fost date de Corul de cameră Accoustic din București, dirijat de Daniel-Nicolae Jinga.

În cuvântul de învățătură rostit după citirea Sfintei Evanghelii, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a vorbit despre exemplul de credință și evlavie al femeilor mironosițe. Înaltpreasfinția Sa a evidențiat virtuțile care le-au caracterizat viața, și anume dragostea nețărmurită față de Mântuitorul Iisus Hristos, fidelitatea față de Evanghelia Sa, străduința de a împlini învățăturile evanghelice și curajul de a-L mărturisi pe Hristos Cel răstignit și înviat. Totodată, chiriarhul locului le-a felicitat pe toate femeile creștine, sărbătorite în această zi, adresându-le urări de pace, bucurie, sănătate și mântuire.

La finalul Sfintei Liturghii, Corul de cameră Accoustic a susținut un concert dedicat credincioaselor prezente la Catedrala Arhiepiscopală din Buzău. Acestea au primit în dar din partea sfințiților slujitori câte un trandafir.