În Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și al pictorilor bisericești și Anul comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei continuă seria proiectelor și evenimentelor din anii precedenți cu un nou program eparhial pentru tineret intitulat Vade mecum, juvenis!.

Astfel, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul al Eparhiei a organizat, miercuri, 26 aprilie 2017, la Teatrul George Ciprian din Buzău, spectacolul de teatru Urma pașilor Tăi…, inspirat de jurnalul de călătorie al Olgăi Greceanu, una dintre cele mai fascinante personalități ale României interbelice.

La eveniment, a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, alături de un public numeros, format din tineri și alți iubitori ai actului cultural-artistic.

În deschidere, Pr. Cons. Cristian-Marius Dima a precizat că reprezentația are loc în săptămâna premergătoare duminicii închinate de Biserica Ortodoxă femeilor mironosițe, pentru a omagia femeia creștină româncă.

„Spectacolul s-a bucurat de cronici elogioase în presa de specialitate, iar personalitatea, opera și spiritualitatea Olgăi Greceanu – renumită scriitoare, cercetătoare, pictoriță, hermeneut al Sfintelor Scripturi și prima femeie care a primit binecuvântare de la Patriarhia Română pentru a ține conferințe în biserici – inspiră și astăzi tinerii și femeile creștin-ortodoxe din România”, a spus părintele Dima.

Din distribuție au făcut parte actorii: Vitalie Bantaș, Amalia Ciolan, Afrodita Androne, Ana Maria Bercu, Liliana Pană, Maria Radu și Eliza Bercu-Bodeanu, care și-au evidențiat talentul interpretativ, dar mai cu seamă și-au expus trăirile autentice.

Spectacolul Urma pașilor Tăi… îl aduce în prim-plan pe omul frământat și zbuciumat, aflat în căutarea adevărului. Protagoniștii vizitează câteva dintre cele mai cunoscute ținuturi biblice, dobândind treptat convingerea că Dumnezeu există.