În Duminica Tuturor Sfinţilor, 7 iunie 2015, biserica Parohiei „Sfinţii Îngeri“ din Buzău a îmbrăcat haine de sărbătoare. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, alături de un sobor de preoţi şi diaconi. Ierarhul a rostit la final şi un cuvânt de învăţătură, în care a amintit despre importanţa comuniunii cu sfinţii lui Dumnezeu.

„V-am împărtăşit câteva învăţături legate de semnificaţia acestei duminici, ca să conştientizaţi cât de important este să trăiască fraţii în unire, păstrând unitatea dreptei credinţe şi, mai ales, confirmând-o cu viaţa proprie. Aceasta au făcut sfinţii, de-a lungul veacurilor, şi Îi mulţumim lui Dumnezeu că fiecare neam a odrăslit sfinţi, cu care ne mândrim, în sensul bun al cuvântului, întrucât ei constituie eroii credinţei şi elita Bisericii, dar ne şi mângâiem în sufletele noastre că avem nişte prieteni, acolo, sus, în Împărăţia lui Dumnezeu. Deşi ei se află în ceruri, totuşi sunt aproape de noi, pentru că, prin sfinţenie, omul transcende timpul şi spaţiul. Fiecare dintre noi se simte contemporan cu sfinţii, care au trăit în diferite epoci istorice, începând cu secolul I. Ne adresăm fiecărui sfânt la timpul prezent, deoarece ştim că el este aproape de noi, ne aude durerea, suspinul, şi atunci acesta mijloceşte la rândul lui, în faţa Tronului ceresc, pentru sufletele noastre“, a subliniat Înaltpreasfinţia Sa.

La slujbă a participat un număr însemnat de credincioşi buzoieni, ataşaţi duhovniceşte de acest sfânt locaş.

Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic misionar „Sfântul Roman Melodul“ al eparhiei.

Actualul locaş de cult a fost ridicat în anul 1833, pe locul altuia mai vechi din 1619, aşa cum o arată documentele istorice. Biserica a fost restaurată în mai multe rânduri, din pricina războaielor ce au tulburat această parte de ţară, precum şi a repetatelor cutremure. Ultimele lucrări şi cele mai ample au început în anul 2009 şi s-au finalizat în 2013, când locaşul de rugăciune a fost resfinţit.