Asociația Părinți pentru Ora de Religie (APOR) Vrancea, în parteneriat cu Liceul de Artă Gheorghe Tattarescu din Focșani, a organizat, joi, 9 iunie, la Sala Balada din oraș, spectacolul Artă. Ortodoxie. Patriotism. Educație, sub egida Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei și a Inspectoratului Școlar Județean Vrancea.

Evenimentul cultural a fost închinat deopotrivă marii sărbători religioase a Înălțării Domnului și Zilei Eroilor, fiind realizat în contextul Anului omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox și al Programului Național Cantus Mundi.

Corul de Cameră Jeunesses al Liceului de Artă Gheorghe Tattarescu, coordonat de profesoara Simona Safta, Corul Cantabile al Liceului Teoretic Ioan Slavici din Panciu, coordonat de profesorul Andrei-Igor Manovici, Muzica militară a Garnizoanei Focșani și Grupul vocal de muzică religioasă Cantus, condus de dirijorul Ionuț Drilia, au oferit spectatorilor momente remarcabile, prin finețea interpretării pieselor muzicale dedicate eroilor neamului.

Un moment intens a fost piesa de teatru Eroii, primul zid și ultima speranță a neamului românesc, interpretată de copiii de la Atelierul de creație și teatru APOR Vrancea. Mesajul emoționant al textului dramatic referitor la eroii din Primul Război Mondial și interpretarea copiilor au ridicat sala în picioare.

Evenimentul a găzduit și expoziția de icoane coordonată de prof. Mihai Lădunca, precum și lansarea ultimului număr al publicației de cultură, istorie locală și educație LA NOI…, în care cititorii au putut regăsi textul dramatic jucat pe scenă de copii de la APOR Vrancea.