Protoieriile Pătârlagele și Focșani I, împreună cu mai multe parohii din cuprinsul lor, au organizat, în zilele de 5 și 6 septembrie 2021, acțiuni de sprijinire a elevilor din ciclul primar și cel gimnazial cu rezultate bune la învățătură, dar cu posibilități financiare reduse.

Astfel, duminică, 5 septembrie, pr. Paul Gavrilă – protopop al Protoieriei Pătârlagele, s-a deplasat în Parohia Pârscovul de Sus, unde a oferit ghiozdane complet echipate cu toate rechizitele necesare și haine unui număr de 30 de copii vulnerabili, identificați de pr. paroh Alexandru Guță.

În următoarea zi, luni, 6 septembrie, reprezentanții Protoieriei Focșani I i-au vizitat pe copiii aflați în dificultate din cinci parohii vrâncene: Biliești, Sasu, Dumbrăvița, Suraia I și Suraia II. Cu această ocazie, 85 de elevi au avut parte de o mare bucurie, întrucât părintele protopop Aurel Boțan și părintele secretar Vasile Metu, alături de preoții din parohiile amintite, le-au dăruit ghiozdane și rechizite.

„Foarte mulți dintre acești copii se întâlnesc în biserică și mulți dintre ei provin din familii care nu au posibilitatea să le ofere rechizite la început de an școlar. Este o grijă a noastră, a Bisericii, pentru vlăstarele ei. Este un dar al parohiilor, prin dragostea unor preoți din Protoieria Focșani I, pentru copiii nevoiași care doresc să meargă la școală”, a declarat părintele protopop Aurel Boțan.

Cele două activități fac parte din proiectele Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei destinate prevenirii abandonului școlar în rândul copiilor proveniți din familii defavorizate.