Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei și Inspectoratul de Poliție Județean Buzău au încheiat un parteneriat în vederea facilitării unor mesaje de prevenire a criminalității prin intermediul preoților din parohii. Acordul dintre cele două instituții a prevăzut ca, în perioada 25 august – 8 septembrie 2019, la sfârșitul Sfintei Liturghii din duminici și sărbători, preoții să adreseze anumite recomandări familiilor cu copii, adolescenți și tineri, dar și altor categorii de persoane aflate în situații de risc.

O astfel de acțiune a fost organizată duminică, 8 septembrie 2019, și la Catedrala „Sfântul Mucenic Sava” din municipiul Buzău, de către Pr. Mihail Milea, în calitate de părinte a trei copii, păstor de suflete și profesor la Seminarul Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul”. La activitate au participat doi reprezentanți ai IPJ Buzău, care au vorbit despre problema siguranței personale și a conduitei preventive, cu scopul conștientizării părinților și a copiilor asupra importanței adoptării unui comportament responsabil.

„Noi, ca părinți, avem o mare responsabilitate față de copiii pe care Dumnezeu ni i-a dăruit. Dacă vom insufla copiilor noștri valorile Evangheliei Mântuitorului Iisus Hristos, ei vor fi protejați de tot ceea ce este rău în această societate în care trăim. La sfârșitul Sfintei Liturghii, reprezentanții IPJ Buzău au ținut un cuvânt în fața credincioșilor, subliniind riscurile la care sunt expuși copiii și cum pot ei să prevină aceste pericole în viața lor. A fost o întâlnire benefică de ambele părți și ne rugăm lui Dumnezeu să ne ferească de evenimente neplăcute, precum cele din Caracal, care au produs o scindare a societății noastre românești”, a declarat Pr. Mihail Milea.