În perioada 21-24 decembrie 2016, copii de toate vârstele au vestit Naşterea Mântuitorului nostru Iisus Hristos la Centrul Eparhial din Buzău. Aceștia au fost primiți, în Catedrala voievodală Adormirea Maicii Domnului, de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, care le-a mulțumit și i-a felicitat pentru frumoasele colinde interpretate.

Colindătorii au provenit de la mai multe instituții de învățământ din judeţele Buzău şi Vrancea, de la diferite aşezăminte sociale şi parohii: Parohia Vernești II; Școala Nr. 11 din Buzău; Parohia Fințești; Școala Nr. 15 din Buzău; Școala Nr. 1 din Râmnicu Sărat; Fundația pentru copii Sfântul Sava de la Buzău; Școala Gimnazială Valea Părului; Parohia Năeni; Liceul Teoretic Ioan Slavici din Panciu; Asociaţia 1 Iunie 2001 din Buzău; Liceul Special pentru Deficienți de Vedere din Buzău; Parohia Sfânta Cruce din Odobești; Școala Gimnazială Lipia; Școala Gimnazială Izvorul Dulce – Merei; Palatul Copiilor din Buzău; Centrul de zi Dănuț al Parohiei Broșteni I, județul Vrancea; Parohia Măgura.

Din grupurile de colindători au mai făcut parte slujitorii celor două catedrale arhiepiscopale din Buzău, copiii și tinerii de la Atelierul de creație și teatru al Asociației Părinți pentru Ora de Religie (APOR) Vrancea, precum și câteva formații corale și grupuri vocal-instrumentale: Corul de copii Glasul Îngerilor al Catedralei Sfântul Sava din Buzău; Grupul psaltic misionar Sfântul Roman Melodul al Eparhiei Buzăului și Vrancei; Grupul vocal-instrumental Mugur, mugurel din Buzău; Grupul Vocal Cantus din Focșani.

Potrivit tradiţiei, colindătorii au fost răsplătiţi de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ciprian cu daruri specifice sărbătorii Crăciunului.