Biserica „Sfinții Îngeri” din municipiul Buzău și-a sărbătorit joi, 8 noiembrie 2018, ocrotitorii spirituali. Cu prilejul hramului, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, în prezența a numeroși credincioși din parohie, dar și din alte zone ale orașului. Sărbătoarea s-a încheiat cu oficierea unei slujbe de pomenire pentru ctitorii și slujitorii sfântului lăcaș, trecuți la Domnul.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre rolul sfinților îngeri în viața oamenilor.

„Creștinătatea este chemată astăzi să-i cinstească pe toți sfinții îngeri, dar îndeosebi pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, să-i invoce în rugăciune, cu credința că ei, acolo unde își îndeplinesc misiunea, duc rugăciunile noastre înaintea Tronului ceresc. În fiecare seară, pe lângă rugăciunile pe care le îndreptăm către Mântuitorul Hristos, Maica Domnului și sfântul ocrotitor, să rostim și rugăciunea specială către îngerul nostru păzitor. În felul acesta, ne arătăm dragostea față de el și îl chemăm să rămână lângă noi, să ne insufle gândurile cele bune și să ne ajute să ne încordăm voința spre facerea binelui”, a afirmat Chiriarhul Buzăului și Vrancei.

Din soborul slujitorilor au făcut parte: Pr. Valentin-Bogdan Ene – consilier eparhial și slujitor la biserica „Sfinții Îngeri” din Buzău, Pr. Marian Gegea – consilier eparhial și slujitor la Catedrala „Înălțarea Domnului” din Buzău, Pr. Marius-Daniel Ciobotă – protopop al Protoieriei Buzău II, Pr. Constantin Ene – Parohia „Sfântul Nicolae” din Buzău, Pr. Romeo Ene – Parohia „Sfântul Dumitru” din Buzău, Pr. Dumitru Bundă – parohul bisericii „Sfinții Îngeri”, și Pr. Costică Panaite – slujitor la aceeași biserică.

În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian l-a hirotonit în treapta de diacon pe tânărul Viorel Irimia, absolvent de Teologie Pastorală.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei.